یکشنبه, مهر ۱

فرار ۲۶ میلیارد دلار و گشایش سیاسی ۵۰ میلیون دلاری!

تجارت‌نیوز: «آمریکا یکی از بزرگ ترین سهامداران بانک جهانی است و رییس این نهاد با نظر دولت آمریکا تعیین می‌شود. در خصوص پروژه اخیر هم امریکا در هیات مدیره مخالف بود اما بانک جهانی با پرداخت موافقت کرد. پرداخت وام ۵۰ میلیون دلاری به ایران در چنین وضعیتی می تواند یک موفقیت سیاسی به حساب آید.» نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: «متاسفانه در حال حاضر ۲۶ میلیارد دلار بودجه کشور در آن سوی مرزهاست و انتظار می‌رود دولت برای این امر چاره‌ای اساسی بیندیشد. متاسفانه ارزها توسط افرادی که دولت آنها را می‌شناسد از کشور خارج شده است و باید دولت با برنامه‌ریزی اساسی این ارزها را به کشور برگرداند.»

تجارت‌نیوز: «آمریکا یکی از بزرگ ترین سهامداران بانک جهانی است و رییس این نهاد با نظر دولت آمریکا تعیین می‌شود. در خصوص پروژه اخیر هم امریکا در هیات مدیره مخالف بود اما بانک جهانی با پرداخت موافقت کرد. پرداخت وام ۵۰ میلیون دلاری به ایران در چنین وضعیتی می تواند یک موفقیت سیاسی به حساب آید.» نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: «متاسفانه در حال حاضر ۲۶ میلیارد دلار بودجه کشور در آن سوی مرزهاست و انتظار می‌رود دولت برای این امر چاره‌ای اساسی بیندیشد. متاسفانه ارزها توسط افرادی که دولت آنها را می‌شناسد از کشور خارج شده است و باید دولت با برنامه‌ریزی اساسی این ارزها را به کشور برگرداند.»

 
 
 
 
 
 
 
 
تجارت نیوز
۱۰ مرداد ۱۳۹۹
 
 
آخرین اخبار رسمی از یک گشایش سیاسی
جزییات وام بانک جهانی به ایران / قرار است این دلارها چه شوند؟
 
 
بانک جهانی از طریق سازمان بهداشت جهانی ۵۰ میلیون دلار وام به ایران پرداخت کرد. ایران قصد دارد با استفاده از این منابع با تقویت بخش بهداشت برای مقابله با بیماری کرونا اقدام کند.

به گزارش تجارت‌نیوز، پرداخت وام بانک جهانی به ایران چه جزییاتی دارد؟ آیا مشخص است که پس از دریافت این پول، ایران می‌خواهد برای چه بخش‌هایی آن را مصرف کند؟

بانک جهانی از طریق سازمان بهداشت جهانی ۵۰ میلیون دلار وام به ایران پرداخت کرده و موافقت با پرداخت این وام در خرداد ماه امسال اخذ شده است.

آن طور که اقتصادنیوز گزارش داده، موافقت با این وام با وجود مخالفت آمریکا در هیات مدیره بانک جهانی صورت گرفته است. بدین ترتیب ایران توانست رابطه مالی خود با بانک جهانی را به حالت عادی بازگرداند. این نخستین پروژه ایران بعد از ۱۵ سال قطع همکاری مالی با بانک جهانی است.پروژه اخیر با هدف کنترل بیماری کرونا در بانک جهانی به تصویب برساند.

ایران سال‌هاست عضو بانک جهانی است اما به واسطه قطع یا نوسان در روابط سیاسی با دولت های سهامدار عمده این نهاد از سال ۱۳۸۴ عملا هیچ وام جدیدی به ایران تعلق نگرفته است.این در حالی است که ایران در طول تمامی این سالها حق عضویت خود را پرداخت کرده اما نتوانسته از کمک های مالی این نهاد استفاده کند.

در این مدت بانک جهانی کمک های فنی محدودی به ایران در برخی حوزه ها داشته است.

تصویب پروژه ۵۰ میلیون دلاری ایران در بانک جهانی علاوه بر تامین اعتبار بخش بهداشت ایران در موقعیت حساس کنونی یک پیام سیاسی نیز دارد.

پیام سیاسی وام میلیون دلاری
دونالد ترامپ در اوائل دوران ریاست جمهوری خود سیاست مخالفت آمریکا با درخواست های وام ایران از بانک جهانی را علنی کرد.

او علنا از نماینده آمریکا در این نهاد خواست اجازه ندهد بانک جهانی به ایران وام بدهد.

آمریکا یکی از بزرگ ترین سهامداران بانک جهانی است و رییس این نهاد با نظر دولت آمریکا تعیین می شود. در خصوص پروژه اخیر هم امریکا در هیات مدیره مخالف بود اما بانک جهانی با پرداخت موافقت کرد.این در حالی است که صندوق بین المللی پول که کشورهای اروپایی در تعیین رییس آن دست بالا را دارند هنوز با درخواست ایران برای برخوداری از کمک های اضطراری موافقت نکرده است.

پرداخت وام ۵۰ میلیون دلاری به ایران در چنین وضعیتی می تواند یک موفقیت سیاسی به حساب آید.

ایران قصد دارد با استفاده از این منابع اقدام با تقویت بخش بهداشت برای مقابله با بیماری کرونا کند.تهیه تجهیزات و واکسن اهداف اصلی ایران در این پروژه هستند.مقام های وزارت بهداشت گفته اند اولویت در بخش تجهیزات مناطق فقیر و کمتر توسعه یافته کشور است.

گفته می شود با موافقت دفتر کنترل سرمایه های خارجی آمریکا«اوفک»وام ۵۰ میلیون دلاری حدود دو هفته پیش به حساب سازمان بهداشت جهانی واریز شده است.در واقع از این مسیر تحریم های مالی ایران نیز دور زده است.ایران نیز فهرست درخواست ها خود را برای سازمان بهداشت جهانی ارسال کرده است.

در فهرست درخواستی ارسال شده از سوی ایران به سازمان بهداشت جهانی گفته می شود در کنار تجهیزات واکسن آنفولانزا یکی از سفارش های خرید اصلی بوده است.آنفولانزای فصلی در ایران معمولا در پاییز شیوع پیدا می کند.در دوره گذشته نزدیک به ۱۸۰ نفر بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادند.در سال جدید با توجه به شیوع کرونا کنترل ویروس آنفولانزا اهمیت مصاعفی پیدا می کند.زیرا شیوع دو ویروس به طور همزمان علاوه بر فشار بالا بر بخش درمانی موجب نرخ بالای مرگ می تواند شود.

مسئولان سازمان بهداشت جهانی به وزارت بهداشت ایران اعلام کرده اند از زمان واریز وجه و نهایی شدن فهرست سفارش های ایران دو ماه زمان لازم دارند تا برگزاری مناقصه این درخواست ها را تهیه کنند.با توجه به زمان واریز وجه پیش بینی می شود اقلام مورد نیاز وزارت بهداشت تا پایان شهریور به ایران برسد.

 
 
*****
 
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: ۲۶ میلیارد دلار بودجه کشور آن سوی مرزهاست + فیلم
 
 
تسنیم
۱۱ مرداد ۱۳۹۹
 
 
گروه استان‌ها ـ نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر۲۶ میلیارد دلار بودجه کشور در آن سوی مرزها است.

حجت‌الاسلام سیدکاظم موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در  اردبیل، اظهار داشت: متاسفانه در حال حاضر ۲۶ میلیارد دلار بودجه کشور در آن سوی مرزهاست و انتظار می‌رود دولت برای این امر چاره‌ای اساسی بیندیشد.

وی با اشاره به اینکه از دولت به طور جد انتظار می‌رود ارزهای خارج شده از کشور را برگرداند، افزود: متاسفانه ارزها توسط افرادی که دولت آنها را می‌شناسد از کشور خارج شده است و باید دولت با برنامه‌ریزی اساسی این ارزها را به کشور برگرداند.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: درحال حاضرمردم بامشکلات اقتصادی و معیشتی دست و پنجه نرم می‌کنند و نیاز است دولت اقدامات اساسی دراین‌باره انجام دهد و مجلس نیز تمام اهتمام و اولیتش  وضعیت معیشتی مردم باشد.

موسوی تصریح کرد: به هیچ عنوان بخشنامه، لایحه و طرحی که علیه مردم باشد قبول نمی‌کنیم و با آن مقابله می‌کنیم زیرا هدف ما خدمت‌رسانی به مردم در این شرایط سخت معیشتی است.

وی افزود: در حال حاضر جلسات علنی مجلس را کم کرده‌ایم و در کمیسیون‌ها به‌صورت تخصصی برنامه و مطالبات مردم را بررسی می‌کنیم تا در صحن علنی مجلس رای بیاوریم.

 
 
 
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *